Välkommen till Rainforest Alliance svenska blogg

I år firar Rainforest Alliance 25 år. Utvecklingen har gått fort sedan vi tillsammans med andra miljöorganisationer, som bland annat WWF, startade skogscertifieringen Forest Stewardship Council (FSC). Idag arbetar Rainforest Alliance inom skogsbruk, jordbruk, turism, klimat, utbildning samt forskning och utvärdering. Vi har certifierat över 68,7 miljoner hektar skogsmark runt om i världen enligt de standarder som FSC tagit fram för ansvarsfullt skogsbruk. Och fler än fem miljoner lantbrukare, arbetare och deras familjer i 31 länder drar nytta av Rainforest Alliance arbete inom jordbrukssektorn.

Rainforest Alliance arbetar för att bevara den biologiska mångfalden och skapa hållbara försörjningsmöjligheter genom att förändra markanvändning, affärsmetoder och konsumentbeteenden.

De utmaningar som odlare ställs inför är många och komplexa; krympande vattenresurser, klimatförändringar, förlorad biologisk mångfald och brist på kunskap är några av de frågor som vi arbetar med. Då utmaningarna är många och komplexa finns det ingen enkel lösning. På bloggen kommer vi att beskriva vårt arbete, de utmaningar som finns och de framgångar som sker på marken i odlingsländerna.

Använd gärna kommentarfältet om det finns det någon särskild del av Rainforest Alliance verksamhet som du vill veta mer om.

Varmt välkommen

Marcus Schaefer Redaktör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.